Wings for Life World Run 2016

Iz Osijeka su se biciklima zaputili u Zadar kako bi trčali Wings for Life World Run 2016.Наливной бетонный пол

U četvrtak, 5. svibnja 2016. tri su se člana „BK Osijek 2010“  biciklima krenula u Zadar. Damir Kligl, Ivica Lenard, Goran Đurđević te Igor Toman, prijatelj kluba, iz Osijeka su na svojim ljubimcima krenuli oko 14 sati kako bi prešli put dug 468 km. Cilj ovog putovanja bio je podržati humanitarnu utrku Wings for Life World Run 2016., ne samo trčeći, nego i radeći ono u čemu su podjednako dobri, biciklirajući.
Na samom početku putovanja zadesilo ih je ono što su pod svaku cijenu željeli izbjeći – jaka kiša i vjetar. Ovakvo vrijeme pratilo ih je na relaciji Našice-Požega te su vrlo brzo bili primorani stati, mijenjati odjeću i umatati se u prijanjajuću foliju. Stanka u Požegi trajala je duže od planiranog jer su biciklisti morali sušiti promoćenu opremu. Iz Požege su nastavili po mraku te ih je cijelu noć pratila hladnoća i gusta magla. Planirana ruta je vodila preko Bosne i Hercegovine te su se osvjedočili da ceste susjedne nam države nisu najbolji izbor za cestovne bicikle. Od zanimljivosti ove vrste, zadesilo ih je i dvostruko pucanje gume. Fizički vrlo naporan bio je prelazak preko Plješevice gdje su biciklisti, nakon neprospavane noći i 24 sata bicikliranja, trebali pokoriti 11km čistog uspona od 7-8%. Navedena ruta od Osijeka do Zadra izgledala je ovako: Osijek-Našice- Požega-Nova Gradiška-Novska-Jasenovac (prelazak u BiH oko ponoći)-Draksenić- Kozarska Dubica-Kostajnica- Novi Grad (dolazak oko 5 sati ujutro)-Bosanska Krupa-Bihać (dolazak oko 12 sati)-Užljebić (prelazak u RH)-Donji Lapac-Gračac-Zadar.
Biciklisti su u Zadar stigli u petak, 6. svibnja oko 21:30 nakon više od 31 sata provedenog na cesti, od čega su 21 sat proveli u vožnji. Prešli su 468 km dug put i oko 3100m/nv.

Za „BK Osijek 2010“ Wings for Life World Run 2016. trčali su:

Damir Kligl 30 km

Ivica Lenard 18.9 km

Goran Đurđević 17.4 km

Goran Petrović 12.7 km