Nastup na nacionalnom prvenstvu u ciklokrosu

U nedjelju 14.01.2018. se održalo Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu u Puli na stazi CX Verudela. Staza je dužine 2,2 km sa 50 m visinske razlike. Od članova BK Osijek 2010 nastupili su Luka i Tihomir Kovač svatko u svojo kategoriji.

Luka je odlično startao i držao se na čelu u glavnoj grupi ali mehanički problem ga je bacio na zadnje mjesto već na polovini prvog kruga. Nakon obavljenog popravka krenuo je vraćati pozicije i do kraja drugog kruga došao do 4.mjesta kada je sudac prekinuo utrku zbog tehničkih (!?) razloga. Novi start je uslijedio nakon 10 min hlađenja na buri. Luka opet dobro pozicioniran na 4. mjestu doživljava novi kvar što je na kraju dovelo do ukupnog 6.mjesta. Lavovski se borio ali protiv više sile jednostavno ne ide

 

Tihomir je krenuo sa svojim „Veteranima B“ na „novom“ rentanom biciklu (hvala Bike-park Rabac) i već nakon prvog kruga sjeo na prvo mjesto što do kraja utrke nije ispuštao. Kontroliranom vožnjom (svaki krug je vozio točno u sekundu 8:40) je pokazao vještine za koje nije ni znao da ima jer je po prvi puta vozio CX bicikl uopće.

 

 

 

Sam događaj i staza su vrhunski organizirani, te svaka pohvala za odlično trasiranu stazu. Jedina zamjerka je čudna odluka suca da ponovi utrku kadeta iz samo njima znanih razloga (ili ne).

Comments are closed.